El contenido de esta página requiere una versión más reciente de Adobe Flash Player.

Obtener Adobe Flash Player

Volver

Gènere des de la perspectiva oriental

12/06/2012

L’horitzó de la nostra societat: nous rols?

DESCRIPCIÓ DEL CURS

La veritat té moltes cares. Per poder avançar com a societat cal conèixer d’on venim, on ens trobem i què podríem aportar com a ciutadania. Així doncs, és interessant i necessari conèixer les diferents facetes de la nostra societat: des de la pròpia reflexió humanística; des del treball que permet sostenir un país impulsat per les empreses i les institucions; i des del sentit de la curiositat que permet promoure la recerca i, per tant, avançar i innovar.

Alguns indicadors ens permeten captar una fotografia del present i permet qüestionar-nos què ens ha conduit fins aquí. Si el lideratge es pot dur a terme amb valors i compromís, per què el salari anual mitjà dels homes és un 22% diferent al de les dones? Respon això a la necessitat al sentit de comunitat? És a dir, al treball multidisciplinari i en equip? Respon a què la mitjana de les notes d’accés a la universitat són equivalents entre noies i nois o, fins i tot, lleugerament superiors el de les noies? És fruit de la nostra condició humana?

El World Economic Forum analitza les diferents polítiques de gènere que es duen a terme en els diferents països des de quatre punts de vista: polític, econòmic, educatiu i salut. Usant les dades agregades, l’estat espanyol, l’any 2011, es va situar en el dotzè lloc d’un total de cent trenta-cinc països. És real? El repte és avançar, avançar plegats. Ens proposem analitzar i conèixer rols en l’àmbit humanístic, en l’àmbit de la recerca i la salut, i en l’àmbit de les empreses i les institucions. I individualment, o plegats, oferir una nova mirada, trobar respostes, o bé, formular les preguntes adequades a fi d’avançar cap a la igualtat d’oportunitats.

De 10:30 a 13 hores

• TAULA RODONA. Des de la reflexió humanista. D’on venim?

Ponents:

Rosa Maria Boixareu (Síndica de greuges de la URL): “Mirada des de l’antropologia”

Maria del Mar Galceran (Directora Pedagògica en Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona): “Dona i pedagogia”

Miriam Subirana (Conferenciant, coach, escriptora i artista. Formadora en Indagació Apreciativa. Directora de YesOUiSi, Espai Internacional de Creativitat, Espiritualitat i Coaching): “Gènere des de la perspectiva oriental”

Moderador: Jaume Aymar, Doctor en Història de l’Art i professor de la Facultat de Filosofia de la URL

Dates de realització: 10 juliol 2012

Horari: de 10 a 13h i de 15 a 20h

Lloc de realització: Enginyeria i Arquitectura La Salle (URL)

C. Quatre Camins, 30 – 08022 Barcelona

Més informació…